Hračky u Zlatého Lva

 Odkaz na mapu: Mapa

“Taky znáte ten hnusný pocit, když si myslíte, že jste udělali úžasné rozhodnutí a koneckonců přijdete na to, že to byla jenom strašná ztráta času?”

 a) Ano

“Pojďte se podívat na ty loutky! To ztráta času skutečně není. Koukejte, tolik loutek! Když budete pečlivě hledat, možná najdete i nějakou tu vílu. Třeba i jednu vodní vílu, jako je má Rusalka! Znáte ji?”

 

Rusalka

Nešťastná vodní víla Rusalka, jejíž největší přání je se stát člověkem, aby se do ní zamiloval princ. O pomoc jde poprosit Ježibabu, která jí však přání splní pod podmínkou, že se vzdá svého vodního šatu, překrásného hlasu a že slíbí, že si svoji lásku udrží celý svůj život, jinak skončí prokletá v hlubině. Rusalce se tak splní sen a jako člověk se setkává s princem, který se do ní ihned zamiluje. 

Spolu odchází na zámek, kde se koná jejich svatba. Na svatbě se však objeví mnohem krásnější žena, do které se princ zamiluje a ztrácí zájem o Rusalku. Z dálky na vše pochmurně hledí vodník, který si nešťastnou Rusalku bere k sobě do vody a prince prokleje. Rusalka je nešťastná, a tak znovu prosí Ježibabu o pomoc. Tentokrát o navrácení se ke svým sestrám. Ježibaby podmínka je ale smrt prince. Rusalka radši obětuje své štěstí než princův život, a proto žije o samotě a ve smutku. Jenomže to Rusalka netušila, že princ onemocněl kvůli prokletí od vodníka.

Nakonec se princ vrací zpátky do lesa, kde Rusalku poznal a prosí ji o odpuštění. Rusalka mu odpouští a po jejich polibku princ umírá